Bioresonančni postopki zaznavanja zdravstvenih odstopanj temeljijo na elektromagnetnih interferencah frekvenc organskih sistemov, ki jih zazna bioresonančni aparat. Interferenčni valovi nastajajo v sklenjenem obroču, ki ga sestavlja testni vzorec, preiskovanec in bioresonančni aparat. Bioresonančni aparat zazna odklonilne frekvence in omogoča identifikacijo fizioloških, hormonskih, alergoloških, toksičnih in drugih stanj, ki bremenijo normalno delovanje celotnega organskega sistema.

Naše telo je semipropustno za snovi iz okolja kar omogoča vzdrževanje notranje homeostaze. Snovi iz okolja prehajajo v telo na skrbno nadzorovan način, ki onemogoča prehod bakterij, alergenov in toksinov v notranjost. Koža je največji organ telesa, ima številne naloge pri čemer je najpomembneje preprečevanje prekomerne izgube tekočin in vdor snovi iz okolja v notranjost telesa. Ker je koža čvrsta in kompaktna omogoča dobro zaščito pred noksami iz okolja. Drugače je pri prebavilih, ki so propustnejša, imajo tanjšo steno in so izjemno imunološko aktivna. Črevesna stena je bojišče patogenov in imunološke obrambe ter predstavlja preiskus obrambne sposobnosti organizma. Že manjši odkloni v obrambni sposobnosti se lahko odražajo s hudimi zdravstvenimi težavami. Obrambne celice, ki so programirane z antigeni, prepoznajo tujek in sprožijo obrambne mehanizme. V kolikor je odziv imunološkega sistema na tujek nesorazmeren z naravo antigena govorimo o oslabljeni imunološki reakciji ali alergijski reakciji pri pretiranem imunološkem odzivu. Alergijske reakcije vodijo v aktivacijo mastocitov, ki povečajo propustnost celic in privabljajo nove imunološke celice. Gre za začaran krog dražljajev, ki izčrplja imunološki sistem. Ta se prične neustrezno odzivati tudi na druge antigene, črevesna bariera popusti, sledi vdor mikroorganizmov in patogenov v notranjost organizma.

Ker sta tako koža kot prebavni sistem razvojno sorodna se motnje delovanja črevesa pogosto odražajo tudi s spremembami na koži. Alergijske reakcije na koži so odraz imunoloških procesov, ki zajemajo tudi prebavila. Preobremenjenost imunskega sistema lahko povročajo prehrambene snovi, toksini iz okolja ali motnje metabolizma. Gre za široko paleto noks, ki imajo ob vsem spremenljiv karakter kar označujemo s preobremenjenostjo organizma. Razlika med preobremenjenostjo in preobčutljivostjo je v kvantitativnem imunološkem odzivu. Pogosto se snovi, ki telo preobremenjujejo nahajajo v vsakodnevnih prehrambenih izdelkih, ki nam sicer ne povzročajo težav. Prepoznavanje teh hranil je pogosto težavno. Uradna medicina ne prepozna zdravstvenega tveganja in označuje celotno stanje kot atopijsko reakcijo.

Imunološki odgovor pri otrocih ni dozorel zato so tovrstne reakcije pri njih pogostejše. Z izključitvijo alergije na testirane alergene in metabolnih obolenj se obravnava pri uradni medicini zaključi kljub pogostim kožnim reakcijam.

Bioresonanca omogoča prepoznavo alergenov, mikroorganizmov in toksinov iz okolja ter omogoča terapevtsko obravnavo. Izkušnje kažejo več kot 80% izboljšanje, je neškodljiva in varna metoda ter se priporoča pri otrocih od šestega meseca starosti.


0 Komentarjev

Povejte nam kaj mislite

%d bloggers like this: